Slider

10.27.2013

Abah In Memories

Happy birthday, Abah.

Abah, it's been 1991 days since you left. It has been a tough 5 years 5 months 12 days without you. I admit that I'm such an stupid daughter, doing asinine things to make you disappointed, and who's stupid enough to put ego and pride over love and only realized my mistakes when I saw you lying down there on the floor, looking pale. I can never get that image out of my head no matter how hard I tried.

Abah, Tasya dah cuba jadi anak yang baik. But you made it so hard for me. Tasya nak abah bangga abah ada anak macam Tasya. Tapi mungkin tak cukup.. Mungkin tak sempat..

Semua orang nampak Tasya kuat. Semua orang ingat Tasya okay. Tapi semua orang salah. I even fooled myself, I thought I was fine. But I wasn't. I was broken. And still broken to date. I got a feeble heart, daddy. I am  affected by your death without knowing it.

Tasya perlukan abah. I really need you. Al-Fatihah.

10.26.2013

Pain Pain Go Away.



The rain is berating me in a subtle way,
calming but yet menacing my last sane mind,
as I relapse into the banal thoughts,
conquered with blurry sanity.
Will it run? Will I lost it again?
The loose grip of the right mind is taunting me inside,
that sometimes the nether world even seems like the best choice.
Rebuff me and I shall lost it again.



Why do I keep hurting when it's the last thing that I want to do? Why do I keep hurting myself when there's no reason to? I just want to bury this really really heavy burden deep down where no one could find it and dig it out back, or maybe I can just bury myself. If that's possible, I would.

I am still holding on to the last sanity I have left in me. What will happen if I lost it? I honestly don't know. What's still keeping me together is my mum and Mr Fiance. Without them, I would lose my mind.

How did I fall back in this state when I am truly happy? How is that possible?





How?

10.23.2013

♥ My Engagement Day ♥

Finally baru nak update tentang engagement day. Teruk betul. Dah sebulan lebih baru nak update. =/ Masa amat tidak mengizinkan. Sorry sorry.

Okay sambungan selepas 8am tu apa jadi?

After eight.

Selesai sudah alihkan sofa yang gabak tu hanya berdua dengan Irma! Girl power!! Bila bentang carpet tu, rasa nak berguling terus tidur sampai esok pagi! Tapi bila tengok hasil pelamin 100% siap.. terus tak jadi nak tidur.

Mickey the Hamster dah rasmikan dulu.

"Can't believe I am getting engaged"

Memang itu je yang bermain di fikiran. Dan di mulut. Sampai semua orang meluat. Okay fine :( . 

Rasa nak penat macam nak pengsan pon ada. Rasa nervous tu hilang terus sebab penat sangat. Yelah tidur berapa minit je kan. Tapi nasib baik lah Irma baik hati tolong kemaskan bilik yang dah jadi tongkang pecah tu. Rasa macam battery dah kong dah. Baru nak charge kejap, sedara belah ibu sampai pulak.


Cakap pon dah melalut. Rasanya kalau zombie bercakap dengan dorang, dorang lagi faham bahasa zombie kot daripada bahasa aku.





Hal-hal dapur semua makcik makcik yang tolong. Ibu entah hilang ke mana. Memang huru-hara masa tu. Sangat huru hara. Meja makan kat luar tak pasang lagi!

Make Up Artist

Baruuuuuuuuu je nak baring kejap, Along & MUA dah sampai. My MUA better be damn good! I look worse than a zombie! I looked like a panda zombie!


He was damn good. Dan dia sangat penyabar orangnya. Walaupun sampai satu tahap dia kunci terus bilik. Hahah. Banyak sangat gangguan & masa sangat suntuk! Ibu keluar beli barang-barang lain. Tiba-tiba semua sampai. Aku dengan nak make up lagi, nak sambut tetamu lagi.. Lepas tu nak call ibu & videographer sebab nak suruh ibu jemput dia. Telephone memang tak lepas dari tangan. Jam dah nak pukul 11. Penat semua jadi hilang sebab stress!!

Meja makan kat luar Along pasang & susun sorang-sorang! Thank you thank you. I love youuu! Time tu aku sangat-sangat perlukan Afiq. Kalau dia ada, mesti benda semua tak huru-hara macam ni, kan? Mesti dia dah tolong settlekan meja, sofa, semua.. Well I guess that answered every question I had in my head. I need him. He's the one. :)

Let the picture speaks for itself.
Sakit okay buat sanggul :(
Atau mungkin dia geram sangat?

That expression.
PRICELESS!

Final touch.
My MUA is AWESOME!!

Before & After.
Mata bengkak tak tidur!

Sangat puas hati.
Tak nampak pon macam tak tidur.


Siap je make up, terus baru green light untuk pihak lelaki gerak untuk bertandang.

This Is It


Bila Afiq cakap dia dah sampai bawah... I was like......... Fook fook fook fook!!! Ohh shooot!!! OH SHOOOOOOOOOOT! $%^&*&^%$#
This was how I react.
Literally.

Keluar bilik make up, nak pergi bilik sebelah.. tengok orang dah penuh. Entah bila tiba-tiba ramai orang lak ni. Pihak lelaki belum masuk lagi. Duk mundar-mandir dalam bilik macam kartun kat atas tu. Sorang, sorang kawan aku yang aku sempat jemput masuk bilik. Semua jemput last minute actually. Sebab sangat busy, semua benda DIY. Sampai lupa nak jemput semua :( Maaf sangat kepada sesiapa yang tak dijemput. Tak apa.. ni majlis tunang je. Buat pon simple je. Kahwin nanti confirm dijemput insyAllah.

Sempat posing kejap.

Bila dengar je kat luar dah bising.. dah tau dahhh pihak lelaki dah masuk. Rasa nak pengsan dah. Time tu masih tak percaya aku dah nak tunang. Tapi bila tengok inai kat tangan.. dan sepak sikit muka.. betul lah real. Sakit!


Perbincangan pon dimulakan. Pak Anjang yang wakilkan daripada pihak perempuan, dan pakcik Afiq dari pihak lelaki. Lama gak dorang bincang. Lagi la bertambah nervous. Ada gak cuba curi-curi dengar tapi tak dengar.

Bila dorang panggil je keluar, rasa macam jantung terkeluar & lari. Nasib baik ada pengapit hihihi. Kurang la sikit, kan. Yelah at least ada orang leh sambut kot kot terpengsan ke on the way pergi pelamin.

Tengah fikir macam mana nak duduk ni.
Susahnyaaa! Nasib tak beli baju ketat.

I've tried my best to give my best smile.
Ini je termampu.

Tapi bila tengok video... teruknya aku senyum!! Muka macam nak menangis pon ada. Tapi memang time tu aku dah cuba senyum!!! Tapi kenapa tak jadi?? Kenapaaaa??!

See? Itu muka aku cuba senyum.
Macam mana kalau tak cuba?

Masa berpantun antara pihak lelaki & perempuan.
Terima kasih kepada Along sebab buat hajat ku tercapai.

Engaged To My Mr Perfect

Officially engaged.


Baru dapat senyum ikhlas.


Perasaan masa tu? Lega. Lega sebab semua berjalan dengan lancar walaupun semua siap last minute. Alhamdulillah dengan izin Allah, aku telah bergelar tunangan orang. Tunang Danial Afiq


PICTURE TIMEEEE!!

The queen of my heart.

Along & Kak Ayu.

Future in laws, insyAllah.

His auntie auntie yang super sporting.

Auntie Ajai & his mom :)


Adik dia yang sangat comel niii ♥♥



Kawan dari sekolah rendah datang jauh dari JB!!
Thank you so much Ekaaaaaaaaaa ♥

 

Believe it or not, my maplestory family :)
Momma & Mun.

His best friend in primary school, my best friend in secondary school.

Fanabanana my twin!
Your turn is next bebeh!

My best friends forever and evahhh!

Along segamat & bakal kak ipar hihi.

Last but not least.. Irma..

Without whom, everything is impossible.
If not for her, we wouldn't be together today.
Without her, my special day would be a mess!
Thank you so much 


♥ Mr Fiance 







Barang Hantaran


Pihak perempuan

1. Sireh Junjung
2. Bunga rampai
3. Kemeja
4. Kasut
5. Set tali pinggang & wallet
6. Chocolate
7. Bodyshop
8. Kek
9. Buah







 Pihak Lelaki

1. Cincin
2. Sireh junjung
3. Bunga rampai
4. Telekung
5. Beg & kasut
6. Kek
7. Kuih halwa






Perasaan bila dah bergelar tunang orang?? 
Macam ni ha.

imageimagePhotobucketimage

lepas tu macam ni..


Penat semua dah tak terasa langsung. Rasa tak percaya tu ada lagi. Sejak azali aku memang dijadikan macam ni. Bila perkara tu sedang berlaku, aku wat lek wat peace wat chill je~~ Lepas tu? Bergantung lah sama ada nak menangis seminggu, sebulan, setahun.. Ataupun senyum seumur hidup.

Tak makan, tak tidur, tak rest.. Ingat dah tunang dah settle keeee? Banyak lagi benda nak kena buat okay!! Orang yang last makan. Lauk pon dah habis T_T . 

Meja makan nak kena bukak balik. Sofa nak kena bawak masuk dalam balik. Pelamin nak kena bukak. Arghhhhhhhh! But first kena hantar videographer balik dulu.

Inilah videographer kitorang.
Sampai macam tu ha dia ambil video. 

Tukar baju je. Rambut dah macam mak datin sesat!

Lepas hantar dia balik, singgah beli cool blog. Lepas tu hilang ingatan. Sebab dah pengsan. Pengsan dalam kereta je laah.

Tibalah malam sebelum bukak pelamin! Sayangnya nak bukak pelamin :( Penat pasang tau. 

Gambar last before bukak.

Sesi bukak membukak ni Irma dah hilang. Kesian dia. Baru nak dapat tidur.. Dia pon lagi penat kot sebab dia banyak tolong mengemas masa aku dah start relax bila make up & sesi bergambar. Post-engagement turn Along & Kak Ayu lak tolong.
Lepas semua dah selesai... sesi potong cake & makan Dominossss!! Yeahhh! Sayang nak potong sebenarnya. Cake cantik! Cake hantaran dari pihak lelaki. 


video




Lepas tu? TIDUR!! Esok baru sambung senyum.

Sampai sinilah cerita hari pertunanganku.. Tapi ni bukan penghujung. Ini hanyalah permulaan jalan cerita kami. Semoga kisah kami berakhir dengan nafas terakhir di dunia ini dan kekal di jannah. We're halfway there :)

I'm engaged