Slider

1.24.2014

Bencinta 2014

Aku benci 2014. Sebab ada no 4.

Tapi at the same time, aku dah mula suka dengan tahun 2014.

Alhamdulillah 2014 dimulakan dengan pintu rezeki aku & Afiq terbuka luas. Dan semoga apa yang telah dirancang untuk 2014 & 2015 berjalan dengan lancar atas izin-Nya. Semalam berjumpa dengan mentor. Hari ni berjumpa dengan insyAllah business partner to be. Semoga segalanya berjalan seperti yang dirancang.

Banyak planning untuk tahun ni. Dah tak ada masa untuk rest, enjoy & to have fun. Time to get really serious! My time is running out. Semua kena buat dengan PANTAS! ^_^

1.07.2014

New Day New Resolution?

It's the same thing every year. New year = new resolution. Kenapa resolution je nak kena time new year? Kenapa new year je nak kena ada resolution? Is it a trend? Tradition?

I used to make new resolutions every year, which I never fulfill. Not once. Sebenarnya tak ingat pon apa azam last year. That's why tahun ni, I wanna make something different. Something new, something crazy.

New resolution EVERYDAY. Yes. Celik je mata, aku akan mulakan dengan azam baru yang aku perlu capai sebelum aku lelapkan mata.

Sekarang ni agak busy dengan business Lovette. Alhamdulillah target melebihi 2x apa untuk bulan lepas. Aku sendiri terkejut tengok account balance. Syukur tak terkira. Tapi semua benda ada turun naik. Bulan ke 2, bulan ni tak berapa laju macam bulan lepas. Semuanya atas kesilapan sendiri. Tapi pengajaran yang aku belajar, nilainya tak terkira.

Aku bersyukur mempunyai mentor yang sudi membimbing aku dan menyalurkan ilmunya tanpa berkira. Ilmu yang bernilai ribuan ringgit dan mungkin jutaan ringgit satu hari nanti.

Dan amat bersyukur mempunyai tunang yang sentiasa memahami dan sentiasa berada di depan, belakang, atas, bawah & di sisi untuk pastikan aku sentiasa ke depan dan takkan jatuh.

Tak sangka 2014 ni umur aku dah 23. OMG TERASA TUA siottttttttt!! Cara tulis blog pon dah lain! Bila nak taip macam kanak-kanal riang dah terasa janggal sangat. Rasa macam baru semalam je masuk form 1!!! Maknanya dah 10 tahun aku kenal Afiq hikhihkhik. Siapa sangka 10 lepas yang aku bakal berkahwin dengan DANIAL AFIQ!

Walaupun agak lewat untuk aku memulakan azam tahun baru, tapi hari ni, 7 Januari 2014, aku akan mulakan setiap hari aku dengan azam baru, insyAllah. Bermula dengan target untuk Lovette bulan ini.

Semoga semuanya berjalan lancar & dipermudahkan. Amin...