Slider

2.22.2014

Susah Kejap, Susah Lama

Kenapa rakyat Malaysia ni ramai suka benda yang susah hanya kerana malas untuk susah beberapa minit je?? Nak kata sebab "malas" pon tak boleh gak. Why? Okay jom kita tengok contoh yang paling simple yang kita buat harian.


Tol


Khas untuk yang kerja KL/Selangor je la kan. Hari-hari lalu jalan yang sama, tol yang sama. Hari-hari buat rutin yang sama. Beratur untuk bayar tol. Nak kata tak mampu beli Smart Tag... Touch N Go free pon boleh dapat. Siap ada rebate untuk yang lalu hari-hari. Ada yang pernah dapat sampai Rm300 sebab hari-hari lalu tol!

My Kad pon dah boleh guna untuk Touch N Go. Apa alasan untuk tak beli? Kenapa sanggup hadap jem bayar tol setiap hari? Aku kalau tertinggal Smart Tag, sanggup patah balik semata-mata malas nak beratur bayar tol.

Nak kata leceh nak topup? Beratur tak leceh pulak? Sambil isi minyak tu boleh top up touch N Go.


2.18.2014

Boyfriend or Girlfriend?

Some people puts their friends first.
And the others put their partner first.


Me?


I put people that truly care about me first. The one who's always by my side, supporting me, encouraging me. The one who truly understands me. Someone who will choose me too.


Is it my friends? Is it my partner?


My fiance is my best friend. He's both.
My circle of friend is getting smaller because I am careful who I spend my time with.
But out of the shortlisted friends, I can still list out names that really care about me.


What about you?